Rijkeluis Familie maakt uitgeslapen Keuze

Rijkeluis Familie maakt uitgeslapen Keuze

Voor de juiste verstaander is dit een no-brainer: het bed van de Familie Doorzugert uit Heemsdonckweert staat te koop en dat is een unieke buitenkans. Dit bed is namelijk geen normaal bed alleen al door het feit dat het een aantal zeer uitéénlopende wapenfeiten op z’n naam heeft staan. Ten eerste is dit het bed waar de armlastige broer van de familie letterlijk slapend-rijk op is geworden. Daarnaast heeft de vader des huizes op dit bed in no-time 12 kinderen op de wereld weten te zetten. Ook geen kleinigheid. En dat is nog afgezien van alle huisdieren, pluimvee en kolderkorrels die een dergelijke familiaire expansie doorgaans met zich meebrengt. Naar het schijnt heeft de familie genoeg van de rijkdom van de broer en alle gezelligheid die dat met zich meebrengt.

“We zijn haast nooit meer behoeftig, in financiele nood of aan de rand van de afgrond. En het klinkt misschien een beetje raar maar dat ga je op een gegeven moment gewoon missen” aldus een opgeluchte mevr. Doorzugert. “Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad want mijn broer wilde het aanvankelijk niet geloven” vervolgd de aangeslagen vrouw. “Hij was er van overtuigd dat geld uiteindelijk heel ongelukkig zou maken en dat we daardoor snel weer in de problemen zouden geraken. Maar ja, dat is tot op heden – 27 jaar na dato – nog steeds niet gebeurd.”

De meeste mensen in het dorp spreken er schande van. Hoe heeft dat nu zo kunnen gebeuren. Een familie met zo veel geluk dat kan toch niemand verdragen. Er zijn dan ook speciale commitee’s in het leven geroepen dat niet één of andere filantroop – vanuit de beste intenties natuurlijk – toch weer in de verleiding komt om de familie financieel te hulp te schieten.

“Dat zou natuurlijk pas echt verschrikkelijk zijn. Die mensen hebben al genoeg onder het geluk geleden en zijn blij om eindelijk daarvan verlost te zijn en weer als vanouds te kunnen kreperen en te klagen” aldus een bekende van de familie die verder anoniem wil blijven omdat het Bert van der Laan is.

Leave a Reply

Close Menu