Polygamist op Heterdaad Betrapt

Polygamist op Heterdaad Betrapt

Het was een schok voor alle betrokkenen. Zo erg zelfs dat sommige in lachen uitbarstte toen ze te horen kregen dat Wilhelm von Binderberge niet hun enige wettige echtgenote was maar in feite de notoire polygamist J. van de Sluis uit Nieuwerdijk.

Een oorvijg van onbekende omvang viel J.v. de Sluis ten deel van zijn laatste slachtoffer nog geen paar seconden nadat zij nog in de euforische huwelijksnacht stemming was. Het bleek een slechte fantasie die zich ras tot een ware nachtmerrie ontpopte.

Vele slachtoffers vroegen zich verbaasd af hoe ze stom konden zijn geweest om niet door de flinterdunne avances van v.d. Sluis heen te prikken. Naar het schijnt heeft v.d. Sluis – die ook wel de ‘sluisdeur’ genoemd wordt – de vrouwen een rozentuin beloofd terwijl iedere weldenkende burger weet dat dat helemaal niet meer kan na het faillissement van de Nationale Tuinbrigade te Opmeer.

Hoe het nu verder moet in het altijd zo rustieke Nieuwerdijk is eenieder een groot raadsel. Geen van de vrouwen is draagkrachtig genoeg om de bus naar het stadhuis te betalen om hun huwelijk voor de burgerlijke stand aan te vechten. Het moge duidelijk zijn dat de dienstdoende ambtenaar die ten zoveelste malen wederom in de vermomming van v.d. Sluis is getrapt in geen velden of lanen te bekennen is. Een schadeclaim van tientallen tientjes wordt niet uitgesloten en dat zou ook voor deze ambtenaar einde oefening betekenen. Zelfs met de loonsverhoging van komend jaar en de vakantie toeslag voor thuisblijvers zal niet voldoende blijken om ooit nog aan een zo zware claim te ontkomen. Geen wonder dat deze persoon het hazepad heeft gekozen hoewel ook daarover onduidelijkheid bestaat.

Mocht u nog van plan zijn om dit jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw met een hoog blonde Duitser uit Nieuwerdijk te willen trouwen, dan wordt u met klem geadviseerd om een  bezoek te brengen aan de Keurslager en een nieuwe bril te laten smeden bij de lokale hoefsmid. Een gegeven paard telt namelijk voor twee, zeker als die niet van te voren flink in de bek is gekeken.

Leave a Reply

Close Menu