‘Opwindend Saai’ is het ‘Nieuwe Cool’

‘Opwindend Saai’ is het ‘Nieuwe Cool’

Dachten nog niet zo heel lang geleden dat alles alleen maar hipper, sneller en kekker moest worden. Nu is alles 180 graden gedraaid. “Niets is bijkans opwindender dan het ervaren van een doorleefde saaie dag”  zegt oprichter van het NSI (Nationaal Saai Instituut) Brenda van de Herren terwijl ze een roze bril opzet en een vreugdedansje midden op het plein van de stad maakt. De opwinding die dat veroorzaakt lijkt haar punt niet echt te ondersteunen maar dat blijk ik niet goed te zien. Tijd voor een paar gerichte vragen.

Veel mensen denken dat het hier gegeven interview bedacht is en dus niet echt. Ik kan u echter met de hand op mijn hart beloven dat ieder woord in dit artikel voor de volle 100% is gelogen en dat wij van daspascrisis iedere beschuldiging van integriteit met klem afwijzen. We hebben nooit gelogen, zullen ook nooit liegen en dat is iets wat we ook nooit zonder te liegen kunnen beweren.

Het lijkt er wel op dat uw optreden als buitengewoon opwindend wordt ervaren door de omstanders. Hoe denk u dat te kunnen rijmen met het door u zo hartstochtelijk bevochten credo: “Opwindend Saai is het Nieuwe Cool”? 

Ik ben heel blij dat u mij deze vraag stelt. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze vraag bij velen leeft maar dat maar weinige de gore moed hebben om mij deze nietsontziende vraag te stellen. Zo niet bij u. Dus allereerst erkenning daarvoor.

Dat neemt niet weg dat ik u het antwoord op deze vraag schuldig zal moeten blijven omdat ik zelf ook geen flauw idee heb wat ik met een dergelijke uitspraak het beoogd. Het geeft de indruk dat het grijze nu het bonte is en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling geweest zijn.

We zullen het waarschijnlijk nooit het volledige verhaal horen. Het is duidelijk dat mevr. van der Herren niet van zins is het achterste van haar tong te laten zien. Dat in schril contrast met haar vrijzinnige expositie van haar achterste. Niet dat we daar bezwaar tegen maken. In tegendeel. Van ons mag deze vorm van ‘opwindend saai’ veel meer navolging vinden maar dan moeten de mensen wel iets meer weten van de context en filosofie achter deze beweging. Of dat er ooit van zal komen? Wie zal het zeggen.

Leave a Reply

Close Menu