Levenslang voor verliefd stel

Levenslang voor verliefd stel

Het dorp spreekt er schande van. Judith Blom en Henry van der Vink zijn tot over hun oren verliefd maar daar heeft het openbaar ministerie van mysterieuze zaken weinig boodschap aan. Het stel ontving vorige week een aanslag ‘gelukkigheidsbelasting’ met een naheffing algemeen kusrecht voor vrijgezellen. Deze naheffing van 3003,08 is gebaseerd op het geschatte aantal kussen dat het verliefde stel sinds het begin van hun geluksperiode gehad zou hebben uitgaande van de nationale norm van 3.7 kus per verliefde blik. Het openbaar ministerie heeft tongzoenen en klapzoenen buiten beschouwing gelaten omdat die nauwelijks zijn in te schatten vanwege hun vluchtige karakter.

“Het stel mag van geluk spreken dat hun geluk niet veel eerder gerapporteerd is. Dat zou namelijk zo maar kunnen. In dat geval hadden we ook zeker geen oogje meer dicht kunnen knijpen betreffende de extra kusrecht verplichtingen. Al in al denk ik dat het stel zich heel gelukkig mag prijzen met deze coulante opstelling van het ministerie”

Aldus Waldo Korpelaar, commissaris binnendienst weg en watertuigbouw Zuid Holland. Naar verluid heeft het duo zich ook niet onberoerd gelaten over deze hele gang van zaken. Er wordt gesproken in termen ‘dit is het toppunt van geluk’ en ‘we hadden het gewoon niet beter kunnen treffen’. Het stel zal naar alle waarschijnlijk door deze aanslag en naheffing tot een levenslange geluksbeleving veroordeelt zijn, iets waar ze tot nu toe geen enkel probleem mee schijnen te hebben. ‘Het is mij een raadsel hoe ze het doen’ zegt moeder Els Blom ‘maar ik gun iedereen zijn eigen geluk en zal me nooit uitlaten of de mate en lengte van het geluk wel goede pas geeft met de maatschappelijke norm’

Wat kan je jezelf nog meer wensen dan een ouder die je zelfs in je hoogste staat van geluk gewoon blijft steunen. Veel vaker zie je ouders in dergelijke gevallen toch van lieverlee steeds meer afstand nemen van hun kinderen, puur en alleen omdat de omgeving – vrienden, collega’s en buren – dergelijke onvervalste en onverbloemde vormen van geluk gewoon niet getuigen van een goed burgermanschap. Het is maar dat u het weet.

Leave a Reply

Close Menu